اطلاعات تماس

منابع انرژی تجدید پذیر در امارات
2021 / 11 / 27

منابع انرژی تجدید پذیر در امارات

داماک پرشین شمارا به دریافت مطالبی در زمینه منابع انرژی تجدید پذیر در امارات دعوت می کند.

با وقوع انقلاب صنعتی و تحول در زمینه صنعت و پیدایش ابزارآلات و دستگاه‌های مدرن و روند رو به رشد آن، نیاز به فراهم کردن انرژی با توان بالا برای به حرکت درآوردن خط تولید کارخانجات و بالا بردن میزان تولید آنها که در شکل‌گیری زندگی آسوده و مدرن تاثیر داشته، روز به روز بیشتر شده است.


تا پیش از کشف نفت و مشتقات آن بمنظور تامین انرژی مورد نیازصنعتی و خانگی، ابتدا بشر به استفاده از نیروی بخار حاصل از سوزاندن درختان و ذغال‌ سنگ بعنوان منبع تولید انرژی روی آورد که به مرور با پیدایش نفت، جای خود را به این ماده سوختی و مشتقات آن داد که تمامی این سوخت‌ها از منابع فسیلی و تجدیدناپذیر و در آستانه اتمام محسوب می‌شوند.

همچنین استفاده مداوم و افزایش روزافزون از آنها خصوصاً در دو قرن اخیر، خطراتی از جمله آلودگی هوا و افزایش مونو اکسید کربن و گازهای گلخانه‌ای، گرمایش زمین و غیره را برای انسان و طبیعت به همراه داشته است.

با کشف انرژی حاصله از شکافت ذرات الکترونی در قرن گذشته که به انرژی اتمی شهرت یافت، برخی کشورهای صاحب این فناوری به استفاده از این نوع انرژی در برخی از صنایع خود روی آوردند.

این نوع انرژی به دلیل بهای تمام شده سنگین آن جهت احداث نیروگاه اتمی و همچنین عدم توانایی تمامی کشورها برای دستیابی به منابع اولیه مورد نیاز این انرژی و نیز عواقب ناشی از تولید زباله‌های اتمی و عدم امکان امحاء آن در زمین به دلیل اثرات مخرب زیست محیطی، گسترش چندانی نیافت و متاسفانه همچنان استفاده از سوخت‌های فسیلی در اولویت تامین انرژی مورد نیاز صنایع کوچک و بزرگ محسوب می‌شود.

امروزه بشر با توجه به اثرات مخرب استفاده از سوخت‌های فسیلی و اتمی، اقدامات گسترده‌ای را آغاز کرده و در تقریباً تمامی جوامع و کشورها، سازمان‌های مردم‌نهاد (Non-Governmental Organization-NGO) سعی در آگاه کردن مردم در خصوص عدم استفاده از سوخت‌های فسیلی تا جای ممکن نموده‌اند و این امر را تا آنجا پیش برده‌اند که حتی دولت‌ها را نیز به چالش کشیده و در سالیان اخیر کنفرانس‌ها و گردهمایی‌هایی در این ارتباط توسط دولت‌ها و با محوریت سازمان ملل متحد برگزار گردیده که منجر به صدور پیمان‌نامه‌هایی در این خصوص شده است.

انرژی‌های تجدید پذیر

 غیر از منابع انرژی تجدیدناپذیر که در طبیعت موجود است، منابع طبیعی دیگری نیز وجود دارند که از آنها می‌توان بعنوان تامین کننده انرژی مورد نیاز جوامع بشری استفاده کرد.
این منابع، علاوه بر این‌که دائمی بوده و خطر اتمام آنها را تهدید نمی‌کند، از انرژی‌های پاک محسوب شده که موجب افزایش آلاینده‌ها در محیط زیست نمی‌شوند و آسیبی به آن نمی‌رسانند.

از مهم‌ترین انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک می‌توان به انرژی حاصل از تابش نور خورشید یا همان انرژی خورشیدی و همچنین نیروی حاصل از وزش باد و استفاده از آن بعنوان منبع انرژی توربین‌های بادی اشاره کرد که تقریباً تمامی کشورها به یکی از این دو منبع انرژی و حتی اغلب کشورها به هر دو منبع دسترسی کافی دارند و می‌توانند از این منابع عظیم انرژی برای مصارف نیروگاهی و در جهت تامین انرژی مورد نیاز خانگی و بعضاً کارخانه‌های بزرگ نیز استفاده کنند.

جایگزین کردن سوخت‌های فسیلی و اتمی توسط نصب سلول‌های خورشیدی در سطح کلان یا راه‌اندازی توربین‌های بادی، در مقایسه با احداث نیروگاه‌های اتمی یا سدهای عظیم که علاوه بر اتلاف منابع آبی که آن‌هم از منابع تجدیدناپذیر یا با توجه به کاهش میزان بارندگی در سطح کلان دیر تجدیدپذیر محسوب می‌شود، امری چندان دشوار نبوده و نیازمند صرف هزینه‌های زیادی نمی‌باشد.
کشورهای زیادی در این خصوص اقداماتی انجام داده‌‌اند که در بین آنها می‌توان به کشور امارات اشاره نمود که در این مقاله به اقداماتی که این کشور در این خصوص انجام داده است می‌پردازیم.

استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر در امارات

در کشور امارات متحده عربی انواع مختلفی از انرژی تجدیدپذیر وجود دارد که مهم‌ترین آنها انرژی خورشیدی و باد است. این کشور بدون در نظر گرفتن منابع سرشار سوخت‌های فسیلی خود، سعی دارد پنجاه درصد از انرژی مورد نیاز خود را تا سال 2050 از منابع تجدیدپذیر که به آنها اشاره شد تامین نماید.‌

انرژی خورشیدی

انرژی خورشیدی به دلیل فراوانی در اکثر نقاط دنیا، یکی از قابل اعتمادترین منابع انرژی در جهان و بالاخص کشور امارات بوده که از محبوبیت بالایی برخوردار است.

امارات با ظرفیت تولید برق به میزان 140 مگاوات در سال، در رتبه سوم تولید انرژی خورشیدی متمرکز (CSP) Concentrated Solar Power در جهان قرار دارد.

نیروگاه‌های انرژی خورشیدی در امارات

  • ایستگاه شمس 1 در ابوظبی   

ایستگاه شمس 1 مکانی واقع در شهر مصدر و اولین نیروگاه تولید انرژی تجدیدپذیر در امارات بوده و با ظرفیت تولیدی 100 مگاوات در سال، یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های تولید انرژی تجدیدپذیر در این کشور محسوب می‌شود.

این نیروگاه 7% از کل انرژی مورد نیاز ابوظبی معادل20.000 خانه در امارات را با استفاده از انرژی تجدیدپذیر خورشید تأمین می‌کند.

  • نیروگاه خورشیدی محمد بن راشد آل مکتوم

پروژه نیروگاه محمد بن راشد آل مکتوم از سال‌های گذشته در استراتژی انرژی پاک دبی تا سال 2050 قرار داشت، که سرانجام ساخت آن در سال 2012 راه اندازی شد و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2030 به اتمام برسد که یک پروژه بی‌نظیر استفاده از انرژی تجدیدپذیر است. این مکان که به نام پارک خورشیدی دبی نیز شناخته می‌شود، بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی متمرکز جهان است. پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2030، این پروژه تا 5.000 مگاوات برق در سال تولید کند.

تولید انرژی از طریق توربین‌های بادی در امارات

وقتی صحبت از انرژی تجدیدپذیر کم هزینه می‌شود، معمولا توربین‌های بادی یکی از پرکاربردترین منابع انرژی جایگزین است. انرژی باد در امارات از طریق تبدیل انرژی حرکتی به الکتریکی توسط توربین‌های بادی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شرکت مصدر اولین سازه توربین‌های بادی کشور را در جزیره صیر بنی‌یاس می‌سازد، این منطقه ظرفیت تولید 850 کیلو وات انرژی بر ساعت را دارا می‌باشد.

برنامه‌ریزی و نگرش امارات برای آینده‌ای مدرن

امارات همچنین برنامه‌هایی شگفت‌انگیز و خارج از تصور برای استفاده از انرژی تجدیدپذیر و کاهش آلودگی برای کشور خود در نظر گرفته است، مانند: ساخت اتومبیل‌های پرنده یا اسکای پاد و قرار دادن آنها در دسترس عموم که منجر به کاهش آلودگی هوا و ترافیک می‌گردد.

همچنین ساخت برج‌های خودکفای آینده که انرژی و حتی آب مورد نیاز خود را از طریق ساختار و مهندسی خاص و پاک تأمین می‌کنند، که در اینجا چند نمونه از آنها را به شما معرفی می‌کنیم.

THE OASIS TOWER

برج OASIS توسط Rahul Surin طراحی شده است و قرار است درپارک ZABEEL دبی احداث شود. ایده برجOASIS ، پس از افزایش جمعیت در دبی و همچنین احساس نیاز به زمین مناسب برای کشاورزی، شکل گرفت. OASIS علاوه بر این‌که یک برج مسکونی محسوب می‌شود، بعنوان یک راه حل مناسب برای رفع مشکلات کشاورزی شهری نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این پروژه به گونه‌ای طراحی شده است که مواد  غذایی را به اندازه کافی برای تغذیه سالانه 40.000 نفر تامین کند. این برج قادر خواهد بود با استفاده از انرژی خورشیدی و بادی، برق مورد نیاز خود را تولید نماید.

SQUALL TOWER

SQUALL TOWER، نوع دیگری از برج‌های خودکفا است که بعنوان یک اقامتگاه لوکس طراحی شده است. این برج دارای سلول‌های خورشیدی و توربین بادی، همچنین استخرهای شنای چند منظوره بوده که از آنها بعنوان مخازن آب استفاده خواهد شد. جالب است بدانید که طراحی باغچه‌های داخل واحدها در این سازه، برای تمیز و خنک نگه داشتن فضای داخلی در نظر گرفته شده است. این برج رویایی و مدرن قرار است در شهر دبی احداث گردد.

BURJ AL-TAQA

این برج استوانه‌ای شکل، دارای 68 طبقه پوشیده از سلول‌های خورشیدی است و از طریق خورشید و باد، برق تولید می‌کند. این برج زیبا و عظیم در شهر مدرن دبی احداث خواهد شد.

نتیجه‌گیری

با پیشرفت علم و پیدایش وسایل مدرن، نیاز انسان به انرژی هر روزه در حال افزایش است. از آنجا که استفاده از سوخت‌های فسیلی برای محیط زیست و سلامت انسان مخاطره‌آمیز می‌باشد، تلاش کشور‌ها برای استفاده از انرژی پاک و تجدیدپذیر در راستای توسعه پایدار می‌تواند انسان را از این مهلکه بزرگ نجات دهد. کشور امارات نیز در زمره این کشورهای آگاه و آینده‌نگر می‌باشد که برای ساخت آینده‌ای پاک و به دور از آلاینده‌ها به منظور ایجاد زندگی راحت و سالم برای ساکنان خود همواره در تلاش است.

سخن ‌نهایی

داماک، بزرگ‌ترین، معتبر‌ترین و محبوب‌ترین شرکت ساختمانی جهان می‌باشد. در بزرگ‌ترین شرکت ساختمانی جهان، مشاورین بخش فارسی زبان داماک گروپ در دفتر مرکزی داماک، آماده پاسخگویی در هر ساعتی از شبانه‌روز، در خدمت شما عزیزان خواهند بود. اگر تمایل به اقامت یا سفر به دبی دارید، با مشاورین فارسی زبان داماک گروپ همراه شوید، تا با خیال راحت این امر امکان‌پذیر شود.

با تشکر از حسن انتخاب و همراهی همیشگی شما عزیزان با داماک پرشین

صفحه رسمی تلگرام داماک

صفحه اینستاگرام داماک

پیام رسان واتساپ

صفحه آپارات داماک

همچنین شما عزیزان میتوانید از طریق اپلیکیشن داماک، با ما در ارتباط باشید.

اپلیکیشن داماک

ارتباط با مشاورین داماک

داماک بزرگ ترین شرکت سازه جهان

داماک پرشین بزرگ ترین رسانه تصویری داماک