رهبران برتر صنایع در سال 2022 از نگاه مجله CEO Middle East
فضای کسب و کار در سال گذشته نیز همچنان تحت تاثیر همه گیری کووید-19 قرار داشت. با این حال، صنایع در مقایسه با گذشته، عکس العمل های متفاوتی نسبت به چالش های ناشی از این ویروس نشان دادند. با این که برخی از صنایع در دوران همه گیری به موفقیت دست یافتند، برخی دیگر از آنها در مواجهه با بحران اقتصادی بی سابقه، با چالش ها و سختی هایی دست و پنجه نرم کردند.
به نظر میرسد که نگرش کسب و کارها به بازار در سال گذشته بهبود یافته است. رهبران کسب و کارها پیش بینی میکنند که علیرغم وجود سویه (نوع) های جدید کرونا، با کاهش موارد ابتلا به این ویروس، ممکن است شرایط در سال 2022 نیز بیش از این بهبود یابد.
آسیبی که شیوع کووید-19 و اعمال قرنطینه بر اقتصاد جهانی گذاشت به احتمال زیاد تاثیری دائمی بر مناسبات تجاری داشته باشد. رهبران صنایع تاکید دارند که گرایش هایی مانند دورکاری، به کارگیری فناوری های دیجیتال و انعطافپذیری بالای شرایط محیط کار برای کارمندان همچنان تداوم خواهند یافت. فناوری نقشی کلیدی در سازگاری جهان با شرایط جدید داشته و موجب شده صنایع بر چالش های پیش آمده غلبه کنند.
دنیای تجارت همچنان با مشکلات زنجیره تامین دست و پنجه نرم میکند و رهبران صنایع بیش از پیش به دنبال تقویت زیرساخت های تامین کالا و افزایش مقاومت خود در برابر بحران های آینده هستند. در منطقه خلیج فارس، بازگشت سریع قیمت کالاها به وضع گذشته، پیامدهای مثبتی برای منطقه داشته و برخی کسب و کارها مانند دوران پیش از کرونا رونق یافته اند. با این حال در پی شیوع سویه های جدید کووید-19، امکان وقوع نابسامانی های بیشتر نیز وجود دارد.
ما در این بخش ویژه مجله CEO Middle East، برخی از مهم ترین رهبران صنایع که خود را با چالش های سال گذشته وفق داده اند را معرفی کرده و نظر آنها را در مورد سال 2022 جویا شدیم. این رهبران در زمینه کسب و کارهای گوناگون مانند خدمات درمانی، آموزش، رستوران داری و خدمات مسافرتی فعالیت داشته و نظرات آنها در مورد آینده میتواند روشنگر راه ما باشد.
باید از این مدیران تشکر کرد که نظرات خود را با ما درمیان گذاشتند. با توجه به فضای محدود نسخه چاپی مجله، به تمامی مخاطبین خود توصیه میکنیم نسخه اینترنتی این فهرست را مشاهده کرده و از سوالات و پاسخ های جامعی که از تمامی این رهبران دریافت کردیم، بهره مند شوند.
حسین سجوانی، بنیان گذار شرکت املاک و مستغلات داماک
سال 2022 از منظر شما چگونه خواهد بود؟
عکس العمل سریع دولت امارات به همه گیری کرونا، سرمایه گذاران را متمول بین المللی به این کشور جذب کرده است. امروزه این سرمایه گذاران به شهر دبی آمده و گرانترین خانه ها را خریداری میکنند.
کشور امارات مصمم است که در دوران پساکرونا به یکی از مراکز مهم اقتصادی جهان تبدیل شود. به دلیل رویکرد موفق امارات در مهار همه گیری و انجام سریع برنامه واکسیناسیون خود، این کشور پتانسیل جذب بالغ بر 450 میلیارد دلار سرمایه در بخش املاک و مستغلات را دارد.
دلیل این تقاضای سرمایه گذاران در بازار امارات، رویکرد مسئولین شهر دبی و دولت امارات در مهار همهگیری میباشد. افراد بسیاری از اروپا، آمریکا، هند و آفریقای جنوبی در حال نقل مکان به کشور امارات میباشند. دلیل نقل مکان کردن مردم به امارات این است که در این کشور احساس امنیت کرده و دولت امارات توانسته به خوبی شیوع کرونا را مدیریت کند.
کشور امارات که از لحاظ اقتصادی جایگاه دوم را در جهان عرب، دارد در راستای جلوگیری از شیوع همهگیری کرونا، سرعت برنامه واکسیناسیون خود را افزایش داده است. براساس داده های رسمی، از شروع برنامه واکسیناسیون در دسامبر سال گذشته تا نوامبر سال جاری، بیش از 21.3 میلیون دوز واکسن در کشور امارات تزریق شده است.
پیش بینی میکنم به دلیل طرح های بلندپروازانه کشور امارات در زمینه توسعه و پیشرفت، جمعیت این کشور افزایش یابد.
تصویب قانون مالکیت صد در صدی برای اتباع خارجی امارات موجب افزایش جمعیت و جذب کسب و کارها به این کشور شده است. بخصوص پس از اصلاحات قانونی و اقتصادی متعددی که به تصویب رسیده و موجب تقویت وجهه ی امارات شده، نخبگان خارجی بیشتری به این کشور مهاجرت خواهند کرد.
این تصمیمات، جذابیت کشور امارات را بعنوان مقصدی برای سرمایهگذاری شرکت های خارجی افزایش خواهد داد.
رهبران صنایع دیگری که در این فهرست قرار دارند، عبارت اند از:
- Alaa Abu Siam
- John Tsioris
- Arif Amiri
- Mohamad Ballout
- Ahmad Al Zaini
- Mohsin Hani Al Bahrani
- Aloki Batra
- Mutaz Ghandour
- Dino Varkey
- Nerio Alessandri
- Issam Kazim
- Paul Griffiths
- Jamal Hussain