پذیرفتن تغییرات ممکن است دشوار باشد، اما امری ضروری است
اگر تنها یک نکته مفید از سال گذشته آموخته باشیم، این است که باید آمادگی پیش آمدن تغییر را داشت. تأثیرات همهگیری جهانی کووید-19 تغییرات مهمی در فعالیت مشاغل و افراد به وجود آورده است. شرکتهای زیادی، خود را با دورکاری وفق داده و مشتریان نیز بیشتر به خرید آنلاین روی آوردهاند. مردم اغلب در برابر تغییرات مقاومت میکنند، اما باید این مسئله را درک کنند که تغییر، همیشه در حال رخ دادن است.
اگر شرکتها، سازگاری و نوآوری را در خود پرورش داده و فرهنگ تغییرپذیری را در مجموعه خود به وجود آورند، زمینهی رشد و تحول را ایجاد خواهند نمود. کسب و کارهایی میتوانند کارآمد باشند که با دقت ساختار خود را بررسی کرده و به دنبال راهکارهایی هستند که بتوانند با عملکردی هوشمندانهتر و بازدهی بالاتر، سرعت رشد خود را افزایش دهند. با بهکارگیری نوآوری و وفق دادن خود با شرایط میتوانیم سازمان خود را تقویت کنیم. ضمناً باید به چالشها نیز بهعنوان فرصتی برای پیشرفت نگاه کنیم؛ بنابراین ممکن است این سوال پیش بیاید که استقبال از تغییرات چگونه به پیشرفت ما کمک میکند؟
نوآوری، کلید ماندگار شدن است
یکی از نکات اصلی پذیرفتن تغییرات این است که انسان را به اتخاذ تصمیماتی سرنوشتساز وادار میکند. کسب و کارهایی که در نوآوری موفق نیستند، نمیتوانند خود را با تغییرات وفق دهند. یکی از اشتباهات اکثر کسب و کارهای موفق این است که تصور میکنند همواره در اوج خواهند ماند که این تصور، چشمهای آنها را به روی جهان در حال توسعه اطراف میبندد.
سرنوشت شرکت BlockBuster نمونه مناسبی در این زمینه میباشد. درواقع، حتی ممکن است خیلی از مخاطبان جوان، اسم این شرکت را هم نشنیده باشند. BlockBuster، شرکت اجاره بازیها و فیلمهای ویدیویی، در سال 1985 تأسیس شده و بهعنوان یکی از برترین برندهای اجاره فیلم شناخته میشد. این شرکت که در سالهای اوج خود، 84.300 کارمند و 9.094 فروشگاه در سراسر جهان داشت، به دلیل ناتوانی در وفق دادن خود با عرصه دیجیتال، در سال 2010 اعلام ورشکستگی کرد. در سال 2000، شرکت نتفلیکس پیشنهاد فروش کمپانی خود با قیمت 50 میلیون دلار را به BlockBuster مطرح کرد. مدیرعامل BlockBuster علاقه چندانی به این پیشنهاد نداشت، زیرا بر این باور بود که «نتفلیکس کسب و کاری کوچک و فقط مناسب افرادی خاص است» و در حال حاضر نیز در حال از دست دادن سرمایه میباشد. این در حالی است که نتفلیکس در ژوئیه 2017، با داشتن 103.95 میلیون نفر عضو از سراسر دنیا، صاحب 8.8 میلیارد دلار سرمایه بود.
ما در داماک، سریعاً متوجه تغییر گرایشها به دلیل شیوه همهگیری کرونا شده و به جای مقاومت در برابر آنها، این تغییرات را پذیرفتیم. اولین و مهمترین اقدام ما سرعت بخشیدن به رویکرد فعلی خود در زمینهی فناوریهای دیجیتال بود. ما برای برگزاری جلسات روزمره خود با کارمندان، سرمایهگذاران و مشتریان، از تماس ویدیویی استفاده کردیم. همچنین، تور مجازی منازل را برای مشتریان راهاندازی کردیم که بتوانند بدون نیاز به سفر و ورود به کشور امارات، ملک مد نظر خود را بازدید و خریداری نمایند. همچنین به دلیل سرعت عمل بالایی که داشتیم، توانستیم شوکهای وارد شده به بازار را خنثی کرده و در انجام پروژههای در دست احداث، پیشروی کنیم. از جمله این اقدامات میتوان به اعطای قرارداد ساخت و ساز ساختمان 26 طبقه ZADA در بیزینس بی به پیمانکار، ادامه روند تکمیل برج B آیکون سیتی و پیشبرد ساخت وساز برج Nine Elms در لندن، اشاره کرد.
رشد فردی
یکی دیگر از جنبههای مهم تغییرات، تأثیر آن بر رشد فردی انسان میباشد. در مواجهه با تغییر، دو راهکار وجود دارد؛ یا اجازه دهیم ترس بر ما غلبه کند و مانع رسیدن ما به آرزوهایمان شود و یا با ترس روبرو شده و خود را با انجام کارهایی که حتی تصور نمیکردیم انجام دهیم، به چالش بکشیم. همچنین میتوانیم از چنین فرصتهایی برای ارتقای مهارتهای خود یا حتی یادگیری یک مهارت جدید نیز استفاده کنیم.
در حالی که شیوع همهگیری کرونا، موجی از انزوا و تزلزل اقتصادی را در جهان به راه انداخته، بسیاری از مردم تسلیم شرایط شده و سلامت روانی آنها به خطر افتاده است. برخلاف افرادی که چنین عادات مخربی را در مواجهه با این شرایط در پیش گرفتهاند، بسیاری از افراد نیز از این فرصت در جهت رشد فردی خود بهره بردهاند.
بسیاری از افراد که در پی شیوع همهگیری، کار خود را از دست دادند، به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر یا شروع یک کسب و کار در زمینهی علایق خود سوق داده شدند و درواقع به کارهایی پرداختند که همیشه از انجام آنها واهمه داشتند. همچنین، کاهش رشد اقتصادی منجر به محدودتر شدن سبک زندگی برخی از مردم شده که به گفتهی بسیاری افراد، به نوعی توفیق اجباری بوده است. این افراد توانستند از بسیاری از متعلقات دنیوی فاصله گرفته و تمرکز خود را بر روی مسائل مهمتری مانند سپری کردن زمان بیشتر با خانواده و حفظ ارتباط با عزیزان خود بگذارند.
پدرم حسین سجوانی، ریاست و بنیانگذار شرکت داماک، همیشه من و سایر فرزندانش را تشویق میکند که در جهت پیشرفت خود تلاش کنیم. هر شرکتی فراز و نشیبهایی را تجربه میکند. پدرم هیچوقت اجازه نداد ما در هنگام مساعد و مثبت بودن شرایط شرکت، مغرور شده یا سستی پیشه کنیم؛ او در عوض ما را به برعهده گرفتن مسئولیتهای بیشتر و ایده گرفتن از همه منابع موجود تشویق کرد.
هنگامیکه خود را به علوم پیشرفته و مهارتهای گوناگون مجهز کنیم، برای مواجه بهتر با چالشها و مقاومت در برابر سختیها آمادهتر خواهیم شد.
شکوفایی نقاط قوت فردی
من بسیار خوششانس بودهام که با حمایت پدرم، ظرافتهای بازار املاک و مستغلات و تجارت را دریافته و با حمایت مادرم، توانستهام تعادل را در زندگی خود ایجاد کنم.
از تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشکده اقتصاد لندن گرفته تا قبول کردن مسئولیت در شرکت داماک و تلاش برای برقراری تعادل در زندگی شخصی، همه و همه به من آموختند که همیشه در جهت پیشرفت خود تلاش کنم و مستقیماً با چالشها و سختیها مواجه شوم.
انسان هنگام مواجهه با چالشها، نکات جدیدی را در مورد ویژگیها و تواناییهای نهفته خود درمییابد.
این امر موجب افزایش خودباوری و عزت نفس در افراد شده و به آنها کمک میکند که به اهداف مدنظر رسیده و از حاشیه امنی که برای خود ساختهاند، بیرون بیایند. تغییر همواره هراسانگیز بوده اما امری اجتنابناپذیر است. هر چه سریعتر این مسئله را بپذیریم، برای رویارویی با چالشها آمادگی بیشتری خواهیم داشت.
امیرا سجوانی، معاون ارشد امور اجرایی شرکت املاک و مستغلات داماک