اطلاعات تماس

تأثیر نمایشگاه جهانی دبی بر روی افزایش اعتماد کسب‌وکارها

براساس آخرین نظرسنجی اتاق بازرگانی و صنایع دبی، به دلیل حس مثبت شرکت‌های اماراتی نسبت به تأثیر نمایشگاه جهانی دبی، اعتماد کسب‌وکارها در سومین نقطه‌ی اوج خود در 10 سال گذشته قرار دارد.

 بر اساس یافته‌های فصلنامه‌ی Business Leaders’ Outlook Survey که متعلق به اتاق بازرگانی و صنایع دبی است، 76 درصد از پاسخ‌دهندگان نظرسنجی اشاره به افزایش اعتماد کسب‌وکارها در سه ‌ماهه‌ چهارم سال 2021 داشتند. این عدد در سه ماهه سوم 66 درصد و در سه ماهه دوم 48 درصد بوده است.

Hamad Buamim، رئیس و مدیرعامل اتاق بازرگانی و صنایع دبی، در گفت‌وگویی با مجله‌ی Arabian Business گفت:
 «در سال گذشته، رشد اقتصادی در امارات پایداری بیش‌تری داشته است. در همین حال، اعتماد کسب‌وکارها به دلیل تأثیر مثبت مقررات و طرح‌های تشویقی جدید و ابتکار عمل‌های مهم دیگر دولت افزایش یافته است.»

حدود 78 درصد از پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی گفتند که پیش‌بینی می‌کنند نمایشگاه جهانی 2020 دوبی موجب رونق کسب‌وکارهایشان در ماه‌های آتی شود. علاوه بر این، 83 درصد از رهبران کسب‌وکارها پیش‌بینی بهبود شرایط خود را در سه ماهه چهارم سال 2021 داشتند. این عدد برای سه ماهه سوم 66 درصد و برای سه ماهه دوم 51 درصد بود.

نمایشگاه 2020 دبی در ابتدای اکتبر درهای خود را به روی جهانیان گشود. علیرغم وجود نگرانی‌ها در مورد همه‌گیری ویروس کرونا، برگزارکنندگان پیش‌بینی کردند تا 31 مارس 2022، یعنی 6 ماه بعد از افتتاح نمایشگاه، 25 میلیون نفر از این نمایشگاه بازدید کنند.

 Buamim افزود: «نمایشگاه 2020 دبی نقطه‌ی عطف و عاملی مؤثر در رشد اقتصادی پایدار دبی است و در عین حال مناسبات روابط تجاری و جامعه کسب‌وکار دبی را متحول می‌کند. تأثیر نمایشگاه 2020 در تمامی شاخص‌های اقتصادی و غیراقتصادی در دبی نمایان است و شاهد رشد گردشگری، هتلداری و بخش‌های مسافرت و خرده فروشی خواهیم بود که موجب خواهد شد علاوه بر جذب هیئت‌های کسب‌وکار از سراسر دنیا، سرمایه‌های مهم را نیز جذب کنیم.»

Buamim اظهار داشت: «موقعیتی بی سابقه پیش آمده است تا کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای دولتی بتوانند از همه‌ی نقاط جهان گرد هم آمده و ترویج کننده انعطاف پذیری و گستردگی بیش تر اقتصاد جهانی باشند.»

 طبق آمار موسسه خدمات اطلاعاتی IHS Markit، بخش خصوصی غیرنفتی دبی برای دهمین ماه متوالی با رشد همراه بود. این موسسه، شاخص مدیران خرید (PMI) را برای قطب اصلی کسب‌وکار خاورمیانه در ماه سپتامبر 51.1 اعلام کرد. این عدد بالاتر از 50، یعنی مرز بین رشد و رکود است، اما از  میزان 53.3 ماه پیش کم‌تر است.

 David Owen، اقتصاددان IHS Markit گفت: بخش غیرنفتی دبی در ماه سپتامبر با کاهش تقاضا مواجه بود. با این حال نمایشگاه 2020 که به تازگی شروع شده، دست کم در 6 ماه آینده موجب افزایش درآمد بخش خدماتی خواهد شد. اگرچه IHS Markit پیش‌بینی می‌کند تأثیر رشد مستقیم این نمایشگاه ناچیز خواهد بود، آخرین داده‌های شاخص مدیران خرید (PMI) نشان‌دهنده‌ی تأثیر قابل توجه آن بر روی اعتماد کسب‌وکارها در کوتاه‌مدت است.

 علاوه بر این، IHS Markit در ادامه‌ گزارش می‌کند:

– برای اولین بار بعد از ماه ژوئن، با کاهش پروژه های جدید، صنعت ساخت و ساز در دبی دچار بیشترین میزان افت شد.

–  به دلیل افزایش تقاضای ناشی از برگزاری نمایشگاه 2020، بخش سفر و جهانگردی با رشد همراه بود.

– نرخ اشتغال تنها اندکی افزایش یافت و کم‌ترین میزان رشد را در 4 ماه گذشته داشت.

– هزینه‌های نهاده‌ها (input costs) افزایش یافته، اما نرخ تورم هزینه‌ها ناچیز بود که موجب کاهش میانگین قیمت‌ها شد.